Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A határozat szerint az utazási iroda újabb utazásokat nem szervezhet és nem bonyolíthat le, köteles azonban az úton lévő utasait hazautaztatni, az elmaradt utazásokra befizetett előlegeket és részvételi díjakat a külön jogszabályban foglaltak szerint teljes összegben visszafizetni.

Az MKEH egyúttal felhívta az iroda vagyoni biztosítékát kezelő QBE Insurance Europe Ltd. Magyarországi Fióktelepe biztosítót, hogy szükség esetén az utazási iroda vagyoni biztosítéka terhére a felmerülő intézkedéseket tegye meg. Az MKEH döntése november 17-től jogerős és végrehajtható.

Amennyiben az utazási iroda önerőből nem képes az elmaradt utazásokra befizetett előlegeket és részvételi díjakat a külön jogszabályban foglaltak szerint teljes összegben visszafizetni, úgy a károsult utasok a QBE magyarországi fióktelepe biztosítónál nyújthatják be kárigényüket.

A turizmusonline.hu portál információi szerint az irodának nincsen külföldön utasa, és valamennyi el nem utaztatott utasa felé fennálló tartozását rendezni fogja 2016. december 6-ig.

A Green Travel a második legnagyobb vagyoni biztosítékot igazoló utazásszervező volt az idén Magyarországon, miután forgalma után törvényi előírás alapján fizetendő kaucióját a korábbi 1,1 milliárdról 1,650 milliárd forintra növelte - írta a portál.

(Képünk illusztráció)