Ma hét éve kezdte meg működését a Wizz Air, amely aztóta közel hatmillió utast szállított Magyarországról induló járatain. (A Malév évente hárommillió utast szállít Budapestről). A Wizz Air hálózatbővítésének köszönhetően idén nyáron 23 célállomás érhető el a magyar fővárosból, ezek között megtalálhatóak Európa legforgalmasabb üzleti-ipari központjai és legkedveltebb nyaralóhelyei.

A Wizz Air Hungary Kft. árbevétele az elmúlt pénzügyi évben 171 milliárd forint volt, amely 27 százalékos növekedést jelent az előző évihez képest. Ezáltal a Wizz Air továbbra is Magyarország legnagyobb légiközlekedési vállalata. (A cég nyereségére vonatkozó adatokat nem közöltek.)

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója elmondta, hogy idén csak a budapesti bázisukon több mint 1,3 millió utassal számolnak, ami 13 százalékos növekedést jelent 2010-hez képest, tovább erősítve piacvezető szerepünket a "low cost" szegmensben. Az évről-évre növekvő utasszám is bizonyítja, hogy üzleti modelljük a változó gazdasági környezetben is sikeres tud maradni.