Az Union 10 éve lépett be az egészségbiztosítási piacra, amelyet 2012-ben fellendített az ilyen termékek adómentessége - mondta a tájékoztatón Lehel Gábor elnök-vezérigazgató. Az általuk kötött ilyen biztosítások 80 százaléka csoportos jellegű, azaz cégek kötik az alkalmazottaikra. Nem csak nagyvállalatok, hanem családi társaságok is bekapcsolódtak ebbe a gondoskodási formába. Az elmúlt hat évben 600 ezer orvosi vizsgálatot és 500 ezer beavatkozást finanszírozott ügyfeleinek a biztosító.

Október elejétől érhető el az újabb céges biztosításuk, amelynek az az egyik újdonsága, hogy a biztosított alkalmazott 5 ezer forint önrészt vállalhat, cserébe viszont olcsóbb lesz az éves díj, amely egy közepes szolgáltatású biztosításnál 60-80 ezer forintot tesz ki. Emellett számos kiegészítés köthető mellé, például kiterjeszthető a gyermekre is.

Arra a kérdésre, hogy ha jövő évtől adóköteles lesz az egészségbiztosítás, visszaveti-e ez a piacot, csak találgatni tudott Lehel Gábor. Elképzelhető, hogy a munkaerőpiac jelenlegi helyzetében vonzó lehet egy cég, ha ilyet kínál munkavállalóinak, még ha többe is kerül neki.

A tájékoztatón mutatta be Oláh Dániel a Fitpuli ügyvezető igazgatója azt a mobil alkalmazást, amely az adott személy életmódját követi nyomon. Az orvos ügyvezető, a startup egyik alapítója elmondta, hogy a terméket a gyakorlati tapasztalat szülte. Az orvos ugyan is keveset tud az elé kerülő ember életmódjáról, viszont ha folyamatosan rögzíti a mobiltelefon a vérnyomását, a pulzusát, a sportolását, akkor mindez hasznos információ az orvosnak. Az aplikáció letöltője viszont - egyebek mellett - értelmezni tudja a labortól kapott eredményeit. Az Union a Fitpuli kizárólagos biztosítási partnere.

Az Union Biztosító 1996 óta van jelen a magyar piacon. Nemrégiben fuzionált az Erste Biztosítóval, valamint a Vienna Life életbiztosítóval. Az anyacég, az osztrák Vienna Insurance Group (VIG) Kelet Európa 25 országában 50 vállalattal van jelen. A bécsi és a prágai tőszdén is jegyzik, a tőkeértéke 3 milliárd euró.