Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mindszentgodisa, Bakóca és Kisbeszterce önkormányzatai augusztus végén döntöttek arról, hogy a térség szolgáltatói közül a DRV-t bízzák meg az ivóvíz-rendszereik üzemeltetésével a jövőben.

A közlemény szerint a döntésre azért volt szükség, mert a jelenlegi üzemeltető Pécsi Vízmű a jövőben már nem lesz alkalmas a szolgáltatói feladatok ellátására, egyebek közt a víziközmű-szolgáltatásokról szóló törvény nyomán bekövetkező változások miatt. Az önkormányzatok választásában az is szerepet játszott, hogy az állami többségi tulajdonban lévő DRV stabil műszaki- és tulajdonosi háttérrel rendelkezik, előnyös feltételeket kínált, továbbá igazodott az önkormányzati elvárásokhoz.

A DRV arra számít, hogy a három baranyai önkormányzatot újabb csatlakozók követik majd a térségben, visszaigazolva az eddigi ellátásbiztonságra és rugalmas, ügyfélbarát szolgáltatásra való törekvéseket. Az új víziközmű törvény megjelenése óta 4 megyéből, mintegy 50 új település csatlakozott a társasághoz, amelynek eredményeként a siófoki székhelyű DRV ma már Baranya megyének is meghatározó szolgáltatójává vált.

A települések szolgáltató-váltása az érintett községek érdekét szolgáló lépés, amit a korábbi szolgáltató is támogat. Hosszabb távon az érintett településeken csak valamely állami vállalat tudja biztosítani a víz és szennyvízszolgáltatást a szigorodó egészségügyi és környezetvédelmi előírásokat betartásával - mondta Nándorfi Géza, a Pécsi Vízmű Zrt. vezérigazgatója.