Hollósi Dávid elmondta, hogy ezt a célt szolgálják többek között a vidékfejlesztési termékcsomagok, valamint a földhitelezéssel összefüggő program is, utóbbiban a fő finanszírozóvá válna a Takarék Csoport.

Felmérésük szerint mintegy 300 milliárd forintnyi mezőgazdasági beruházási finanszírozási lehetőség van, az igények kiszolgálására alakították ki a Takarék Vidékfejlesztési Program Komplex termékcsomagot, amely teljes körű finanszírozási megoldást kínál az agrárvállalkozásoknak.

A saját erőt kiegészítő beruházási hitelt a megpályázott fejlesztésekhez lehet igényelni. Könnyebbséget jelent, hogy az akár 10 évet is elérő futamidejű hitel visszafizetését csak a beruházás üzembe helyezésétől számított 1 éves türelmi időt követően kell megkezdeni. Emellett e termékcsomag keretében forgóeszköz-hitelhez is hozzájuthat az igénylő.

Az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AGHA) kezességével a beruházás és a támogatás előfinanszírozására legfeljebb 500 millió forint, garancia esetén 300 millió forint hitelhez lehet jutni, míg a kiegészítő forgóeszköz-hitel összege elérheti a 200 millió forintot - írták.