Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent felhívás szerint a gyorsút 2x2 forgalmi sávos lesz, a két pálya között fizikai elválasztással. Nemrégiben írta ki a NIF az M7-es autópályát Zalaegerszeggel összekötő R76-os gyorsút első két, összesen 8,6 kilométeres szakaszának megépítésére a közbeszerzést, az út az M7-es autópályától indul és Balatonszentgyörgyöt megkerülve Fenékpusztáig tart.

(Az M7-es és Zalaegerszeg között tervezett R76-os út kivitelezése a zalaegerszegi, önvezető járművek vizsgálatára is alkalmas járműipari tesztpálya építése miatt is kiemelt kormányzati figyelmet élvez.)

A mostani kiírás a nyomvonalat a következőképpen határozza meg: Fenékpuszta-Sármellék-Pacsa és Zalaegerszeg (Misefa).

Korábban létezett egy olyan nyomvonal terv, amely Fenékpusztától Keszthely megkerülésével, az onnan Zalaegerszegre vezető - és már most részben négysávos - út felhasználásával haladt volna tovább. Ez a változat kikerülte volna a Kisbalatont, viszont így nem érintette volna Sármelléket, amely település nyilván a repülőtér miatt fontos.

A felhívás szerint a Fenékpuszta és Sármellék közötti 7 kilométeres szakasz mellé kerékpárutat is kell tervezni.

A tervezésre 580 napos határidőt határozott meg a NIF.

Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt három lezárt üzleti évben gyorsforgalmi út építéséhez kapcsolódó engedélyeztetési és/vagy kiviteli tervek és/vagy környezetvédelmi hatásvizsgálati dokumentáció elkészítéséből származó árbevétele elérte a nettó 1,1 milliárd forintot.

Az ajánlatok benyújtási határideje augusztus 29. Az értékelésnél 100 súlyszámot érnek a minőségi kritériumok, míg az ár 50 súlyszámmal szerepel.