Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az eladósorban lévő pénzintézet vezetője szerint egy bank értékét a nyilvános, szabályozott értékpapír-piacon való megjelenés mutatja meg igazán.

Balog elmondta: több potenciális érdeklődő már tájékoztatást kapott a lehetőségről és megkezdődtek a tárgyalások. A tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Nemzeti Bank (MNB) a legalább 50 százalék plusz egy szavazat értékesítését célozta meg. A bank vezetője szerint az sem kizárt, hogy a minimális célt meghaladó részt sikerül eladni. Balog Ádám úgy véli, az új tulajdonosok elégedett lesznek az átszervezés eredményével és a kialakuló jövőképpel.

A bank vezetője arról is beszélt a lapnak, hogy - az MNB-hez hasonlóan - ő is úgy látja, öt éven belül öt nagybank marad talpon Magyarországon, mivel ez felel meg leginkább a magyar piac mértékének.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!