Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A közbeszerzési eljárás eredménytelenségét az ajánlatkérő Pázmány Péter Katolikus Egyetem közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A projekt alapvetően két épületet megvalósítását öleli fel. A beruházás fő eleme a Szentkirályi utca 26. szám alatt létesítendő új campus épület, mely az oktatás számára létesül. Vele párhuzamosan kerül átépítésre a Bródy Sándor utca 15. szám alatti leromlott állapotú, műemléki épület, amely az egyetem működését támogató központi szervezeti egységek irodái számára készül. A beruházás hatókörébe a Szentkirályi utca 28-30. szám alatti oktatási épület is beletartozik, amely az új campus épülethez való szerves kapcsolódása miatt kisebb mértékben érintett.

Helyreigazítás - tervezés alatt a Pázmány Campus

A cikkben említett „Bródy projekt” célja, hogy az Egyetem saját forrásból felújítsa a Szentkirályi utca 26. és Bródy Sándor utca 15. szám alatti épületeit - közölte cikkünk megjelenése után az egyetem. "A közbeszerzés forráshiány miatt eredménytelen lett, ezt tette közzé az egyetem a közbeszerzési értesítőben. Mindennek nincs köze az állami forrásból megvalósítani tervezett Pázmány Campus projekthez, amely az ütemezésnek megfelelően halad, és jelenleg a tervezési szakaszban van".

A Szentkirályi utca 26. szám alatt építendő műemléki környezetben létesítendő új oktatási épület hasznos alapterülete 9944 négyzetméter. A Bródy Sándor utca 15. szám alatt felújítandó-átalakítandó védett műemléki épület, hasznos alapterülete 1496 négyzetméter. A Szentkirályi utca 28-30. szám alatt átalakítandó épület hasznos alapterülete pedig 1306 négyzetméter.

Az ajánlatkérő közlése szerint a rendelkezésére álló anyagi fedezet összege nem elegendő a szerződés megkötéséhez, az értékelés alapján legkedvezőbb ajánlatot tett ajánlattevővel sem. Az egyetem a szerződés teljesítésére előzetesen nettó 10 milliárd 986 millió forintot szánt. Ezzel szemben

  • a Laki Épületszobrász Zrt. nettó 27 milliárd 256 millió,
  • a Vemév-Szer Kft. nettó 26 milliárd 316 millió,
  • a Possibuild Kft., a Laterex Zrt. és a Garage Ingatlanfejlesztő Kft. közösen nettó 25 milliárd 478 millió forintos ajánlatot tett.

Ez a projekt halad

A Napi.hu idén márciusban írt arról, hogy a piliscsabai campus bezárása után a Pázmány Péter Katolikus Egyetem a budapesti Pollack Mihály térhez költözhet. A Középülettervező Zrt. valamint a Hamburg C. Kft. tervezheti az egyetem új campusát, valamint az oktatási célú ingatlanok bővítését, nettó 4 milliárd 676 millió forintért. A becsült ellenérték kevesebb, 4 milliárd 297 millió forint volt.