Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az eljárás 29 féle Manna terméket érintett. A különböző szappanok, a vajak (krémek), a fürdőgolyók, a szépségolajok, az illóolajok és a virágvíz kozmetikumnak minősülnek - olvasható a hatóság közleményében.

A GVH úgy ítélte meg, hogy a vállalkozás széles körben alkalmazott a kozmetikai funkciókat kisebb-nagyobb mértékben meghaladó állításokat 25 termékéről értékesítési célú honlapján 2013 júliusától 2014 októberéig. Az egyes termékeknek megalapozatlan gyógyító hatásokat, bizonyítatlan egészségre vonatkozó kedvező hatásokat, és egyéb, a termékek használatától várható eredményekre utaló, bizonyítékokkal alá nem támasztott hatásokat tulajdonított.

A fogyasztók több elektronikus csatornán is közzétett, intenzív figyelemfelhívás hatására juthattak el a honlapra, amelyen tanácsadással és az egyes termékek különböző komplex kedvező hatásainak ismertetésével találkozhattak.

Nem lehet a levegőbe beszélni!

A GVH ismét megfogalmazta, hogy a piaci szereplőknek igazolniuk kell a kozmetikumoknál is az általuk közzétett állítások valóságtartalmát a fogyasztók és a versenysemlegesség érdekében - különösen igaz ez az olyan érzékeny állításoknál, mint a különböző betegségek, egészségügyi problémák megelőzését, megoldását, illetve a tüneteik kezelését ígérő üzenetek.