Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hévíz önkormányzata több mint egy évvel ezelőtt döntött arról, hogy a maga által alapított, önkormányzati tulajdonban lévő kft.-vel működteti a sármelléki repteret. Ezzel egy időben döntött arról is, hogy a reptér a Hévíz-Balaton Airport nevet veszi fel. Az önkormányzat határozott célja, hogy a Hévíz-Balaton Airport Nyugat-Magyarország regionális repterévé váljon, működtetéséhez a térség turizmusában és/vagy gazdaságában, iparában érintett önkormányzatokat és szervezeteket bevonja - írta közleményében az önkormányzat.

Az elmúlt év alapján készült zárszámadás májusra készül el, de az már elmondható, hogy a 2002-es várakozásokat a reptér teljesítette, az üzleti tervben vállaltaknak nemcsak eleget tett, de sikerült azokat a vártnál jobban is teljesíteni.

Idén komoly lehetőségek és kihívások előtt áll a reptér. Minden eddiginél mozgalmasabban indult az élet, s az eddig megkötött szerződések szerint az elkövetkező hónapok is nagyobb forgalmat generálnak a reptéren, mint az az előző években tapasztalható volt - írták a közleményben.

Hetente négy járat érkezik Németországból

Év elején a pravoszláv karácsonyhoz kötődően öt moszkvai chartert fogadott a repülőtér A szezon is jól indult, hiszen a már megszokott áprilisi kezdés helyett márciusban landolt az első Lufthansa gép a Hévíz-Balaton Airport reptéren. Az elő turnus kéthetes volt, ezt követően azonban mostantól, tehát április 13-tól szombatonként heti rendszerességgel érkeznek az LH charterek a négy nagy német városból: Berlinből, Düsseldorfból, Frankfurtból, Hamburgból.

A járatokkal a Mutsch Reisen és PA-Touristik szervezésében érkeznek vendégek a nyugat-dunántúli fürdőhelyekre, Hévíz, Zalakaros, Kehidakustány, Sárvár, Bük gyógy- és wellness szállodáiba. Az utazásszervezők tavaly először kínáltak repülős érkezéssel balatoni üdüléseket. 2013 újdonságként a Mutsch Reisen szervezésében Düsseldorfból már nem csak német, hanem belga vendégek is érkeznek a Hévíz-Balaton Airportra.

Orosz charterek is rendszeresen közlekednek

Komoly jelentőségű a repülőtér életében annak a szerződésnek az életbe lépése, melyet március 14-én Moszkvában írt alá Papp Gábor polgármester egy moszkvai légi járatokat indító társasággal. Ennek eredményeként április 14-én charter légijárat-lánc első gépe landol Sármelléken, ugyanezen a napon az esti órákban egy másik utazási iroda charter gépe is leszáll itt. Az orosz charterek októberig heti rendszerességgel érkeznek, a tárgyalások azonban arra engednek következtetni, hogy az év további hónapjaiban is landolnak a gépek a reptéren.

Lettország is fantáziát látott Sármellékben

Az év kiemelt eredménye, hogy 2013. május 4-én a lettországi légitársaság, az airBaltic új járatot indít Rigából Magyarországra a Hévíz-Balaton Airport repülőtérre. Az airBaltic új járata kényelmes utazást biztosít Hévízre Rigából, valamint a Baltikum, Skandinávia, Oroszország és a FÁK országok területéről. Az airBaltic Rigából hetente egyszer - szombatonként repül majd - írta a hévízi önkormányzat.