Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A beruházással a mátészalkai gyárban és a budapesti szolgáltató központban 784 ember megélhetése válik továbbra is kiszámíthatóvá, a fermentált tejtermékekhez kapcsolódó technológiai fejlesztéssel a gyár termelési kapacitása 25 százalékkal nő.

Ez azt jelenti, hogy az eddigi napi egymillió Pöttyös túró rudinál is többet állítanak majd elő, bővül a Pöttyös termékek portfóliója, ahogy nő a desszertüzem kapacitása is - mondta a miniszter az MTI szerint.

Mi az a túró rudi?

A Wikipedia szerint a túró rudi kakaós masszával bevont édeskés-savanykás túrórúd, Magyarország egyik kedvelt túrós desszertje. Az orosz szirok alapján kezdték el gyártani az 1960-as évek végén. A hungarikumok hivatalos listájába nem került be.

A desszertnek több változata is kapható a boltokban, a „Túró Rudi” nevet (bizonyos csomagolási dizájnnal és betűtípussal) csak a két védjegyoltalom-jogosult, a Friesland-Campina és a Sole-Mizo használhatja. A többi gyártó más neveken kénytelen forgalmazni a hasonló összetételű túródesszertjét.

A holland óriás

A FrieslandCampina a világ legnagyobb szövetkezeti tulajdonú vállalata, 140 éves múltra tekint vissza. Leányvállalataival a világ 38 országában van jelen, 24 ezer dolgozót foglalkoztat, a termékeit több mint 100 országba exportálja. A 11 milliárd eurós árbevételével a globális élelmiszerpiac fontos szereplője - mondta Szautner Péter, a FrieslandCampina Zrt. vezérigazgatója.

A magyarországi cég 1500 dolgozójából 300-an dolgoznak Mátészalkán. A termékek gyártásához 36 régiós tejtermelő, és 450 magyar beszállító terményét használja fel.