A vádirat szerint a vádlott 2021. november 25-én kora este egy IX. kerületi pénzváltóhoz ment azért, hogy azt kirabolja - írta a Fővárosi Főügyészség.

A 41 éves férfi a fejére kapucnit húzott, az arcát pedig egészségügyi maszkkal takarta el, majd belépett az üzletbe. A sértett a pénzváltó előterében már éppen záráshoz készült, amikor meglátta a maszkban, kapucniban, gyors léptekkel felé közeledő férfit, ezért visszalépett a pénzváltó belső fülkéjébe és annak ajtaját be akarta csukni maga után.

A vádlott belépett az előtérbe, majd egyik kezével belekapaszkodott a fülke ajtajába és azt húzni kezdte maga felé, miközben a másik kezében egy valódinak látszó lőfegyvert tartott, amit az ajtónyíláson át, fenyegetően a sértettre fogott. A sértett az ajtót rárántotta a vádlott fegyvert tartó kezére, majd sikerült az ajtót becsuknia és bezárnia. Ezután a vádlott a helyszínről elmenekült.

A támadás során a sértett könnyebb, zúzódásos jellegű sérülést szenvedett a kezén. A veszélyeztetett érték 1,5 millió forint volt.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a 41 éves férfit fegyveresen elkövetett rablás bűntett kísérletével vádolja, és vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban. A terhelt jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll - adta hírül a Fővárosi Főügyészség.

Az ügyről korábban itt számolt be a Budapesti Rendőr-főkapitányság.