Az érintett ügyfeleket az UCB már írásban tájékoztatta arról, hogy ezentúl a 3A Takarékkal állnak majd szerződésben. A változás kapcsán az ügyfeleknek semmilyen teendőjük nincs. Az átadást napját követően a 3A Takarék tájékoztatja új ügyfeleit a kapcsolatfelvétel lehetőségeiről és módjairól, s az átvétel napjától kezdve a hazai pénzpiacon elérhető bármilyen szolgáltatással áll a rendelkezésükre - közölte a a takarékszövetkezet.

Az UCB Ingatlanhitel Zrt. Ingatlanhitel Plusz Szolgáltató Kft. néven alakult 2000-ben, kifejezetten jelzáloghitelezésre, illetve jelzáloghitelekkel kapcsolatos szolgáltatások elvégzésére sza­kosodott vállalkozásként. Majd 2004 júniusában részt vett az Ingatlanhitel Plusz Pénzügyi Rt. megalapításában. E társaság 2006-ban a francia BNP Paribas Csoport leányvállalatává vált, amely a vállalkozást 2006. október 5-én UCB Ingatlanhitel Zrt.-re keresztelte át.

A cég üzleti stratégiájának lényege, hogy a jel­záloghitelezéssel szoros üzleti kapcsolatban álló partnerekkel - így tipikusan pénzügyi tanácsadókkal, ingatlanforgalmazók­kal, ingatlanfejlesztőkkel, ügyvédekkel, tervezőkkel és kivitelezőkkel - együttműködve értékesíti a speciális jelzáloghitel-termékeit. Magyarországi banki partnerei között már korábban is megtalálható volt a Takarék Csoporthoz tartozó FHB Kereskedelmi Bank Zrt. és az FHB Jelzálogbank Nyrt., amelyek neve 2018. április 16-ától, illetve június 25-étől Takarék Kereskedelmi Bank Zrt., illetve Takarék Jelzálogbank Nyrt. Így amikor a francia bankcsoport magyarországi ingatlan leánycége az állományának átruházásáról döntött, a Takarék Csoport egyik tagja jelezte átvételi szándékát.

A 3A Takarék egyike azon 12 regionális szövetkezeti hitelintézetnek, amelyek az országszerte zajló egyesülések révén jöttek létre 2017 végéig. A 142,7 milliárd forint mérlegfőösszegű 3A Takarék Jász-Nagykun-Szolnok és Csongrád megyében 107 fiókkal áll a mintegy 100 ezer ügyfele rendelkezésére, az alkalmazottainak száma 673 fő.