A Céginfo.hu szerint a főtevékenység szerint elektronikai alkatrészeket gyártó Daejung Hungary Kft.-t 2013-ban alapították, a félmillió forint jegyzett tőkéjű céget 100 százalékban a szlovákiai (Máriatölgyes - Dubnica Nad Váhom) bejegyzésű Daejung Europe s.r.o. tulajdonolja. A cégnek 2013-ban sem bevétele, sem költsége nem volt, nullszaldóval zárta az évet.

A cég jelenleg egy fő munkavállalót foglalkoztat, de az interneten elérhető álláshirdetések alapján épp termelési vezetőt, minőségbiztosítási vezetőt is keresnek abba a pátyi üzembe, ahol főként autók légkondicionáló berendezéseinek PVC-alkatrészeit gyártják majd.

A 2013-as jelentéshez fűzött kiegészítő melléklet érdekessége, hogy - a dokumentum megfogalmazása szerint - az eddig üzleti tevékenységet nem végző társaság "célja Komáromban egy elektronikai gyár beüzemelése, melyet vélhetően 2015-ben fog elindítani".

A koreai társaság egy évvel ezelőtt jelentette be, hogy Szlovákiában is bővíti tevékenységét. Az akkori közlés szerint a nyugat-szlovákiai Nová Dubnicában (Újtölgyes) - a meglévő gyártól 6 kilométerre - húznak fel hárommillió eurós beruházással egy üzemet. Az elméletileg idén márciusban elinduló építkezés nyomán létrejövő létesítmény révén még több alkatrészt szállíthat a társaság a Kia és a Hyundai szlovákiai üzemeinek, továbbá az eddigi 250 dolgozón felül további 70-100 főnek adhat munkát.