Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Dabóczi Kálmán, a BKK Zrt. vezérigazgatója a huszonöt busz keddi bemutatóján elmondta, hogy szolgáltatásbeszerzésnek köszönhetően állnak forgalomba az új járművek. A szolgáltatási keretszerződés 8+2 évre számított becsült értéke mintegy hetvenmillió forint. Májustól több lépcsőben állnak forgalomba az új buszok, amelyek alapvetően Dél-Budán közlekednek majd - közölte.

Dabóczi Kálmán elmondta azt is, hogy a buszüzemeltetési közbeszerzési eljárás eredményeként a későbbiekben összesen hetvenöt ilyen busz áll majd forgalomba, és így a BKK vonalain közlekedő buszállomány mintegy 65 százaléka alacsonypadlós lesz.

Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes arról beszélt, hogy Budapesten jelenleg 1350 busz közlekedik. A főváros célja, hogy a buszok kényelmesek és pontosak legyenek. További cél az, hogy a budapesti tömegközlekedési eszközök vonzó alternatívát jelentsenek az autós közlekedéshez képest - tette hozzá.

A közreadott sajtóanyag szerint az új MAN Lion's City A21 buszok a VT-Arriva Kft. üzemeltetésében közlekednek majd. Az első buszok május elsején állnak forgalomba.

Az új buszok az EURO 6 környezetvédelmi kategóriába tartoznak, vagyis fokozottan környezetkímélők. A járműveket olyan biztonsági rendszerrel látták el, amely megakadályozza, hogy az utast vagy a táskáját, kabátját odacsukja a záródó ajtó.

Az új autóbusz-üzemeltetési rendszer lényege, hogy a szolgáltatást megrendelő BKK Zrt. - a BKV Zrt. mellett, pályáztatás úján - megbíz egy-egy vonal vagy vonalcsoport üzemeltetésével magántársaságokat is, amelyeknek ehhez biztosítaniuk kell a szükséges új és környezetkímélő járműveket