Idén januártól Kaló Ágnes látja el az MFB stratégiai és projekt Igazgatóság vezetését, az értékesítési és ügyfélkapcsolati igazgatóság élére pedig Szabó Sándort nevezték ki.

Kaló Ágnes (képünkön) több mint egy évtizedes pénzügyi tanácsadói tapasztalatokkal rendelkező banki szakember, a Deloitte budapesti irodájából érkezett az MFB-hez, ahol szenior menedzseri pozíciót töltött be és üzlet-, folyamat-, illetve IT rendszerfejlesztési témában is vezetett több, tervezési és implementációs projektet a pénzintézeti-, energia-, és közigazgatási szektorokban.

A szakember pályafutását az ABN Amro Banknál folyamatszervezőként kezdte, majd 1999-től a Postabank és Takarékpénztár Rt.-nél folyamatszervezőként, később vállalati termékfejlesztőként dolgozott. Ezt követően 2004-től az Erste Bank mikrovállalati termékek osztályát irányította, illetve a postabanki privatizáció integrációs projektjében a mikrovállalati alprojektet vezette. Később 2006-2010-ig a Scale Consulting pénzügyi tanácsadó cég vezető tanácsadója volt, a jellemzően bankfejlesztéssel foglalkozó cég a hazai és nagyvállalati szektor számos szereplőjének nyújtott stratégiai, üzletfejlesztési szolgáltatásokat. Majd 2010-től 2015-ig a PwC Magyarország tanácsadási üzletágának menedzsere lett, ahol stratégiai, üzletfejlesztési, kockázati, folyamat-optimalizálási, szervezet-racionalizálási és átvilágítási projektekben való részvétel és projektvezetés volt a feladata.

Szabó Sándor 12 éves banki múltja alatt számos pozíciót betöltve, mind a lakossági, mind a vállalati ügyfelek kiszolgálásában és az értékesítésben széleskörű tapasztalatra tett szert.

Szabó Sándor Forrás: MFB
Kép: Napi.hu

A bankszakember tanulmányait a Debreceni Egyetem Közgazdaságtudományi Karán végezte okleveles közgazdászként, számvitel-pénzügy szakirányon. Egyetemi tanulmányai után karrierje a TEVA Gyógyszergyár Zrt. treasury osztályán indult. Banki pályafutását a CIB Bankban, vállalatfinanszírozási területen kezdte el 2005-ben, majd 2008-tól már univerzális fiókvezetőként 4 egység lakossági és vállalati üzleti teljesítményéért felelt Debrecenben. Ezt követően 2009-től lakossági régióigazgatóként már 33 bankfiók komplex üzleti eredményéért volt felelős Kelet-Magyarországon.

A bankár 2013-ban csatlakozott Kelet-magyarországi régióigazgatóként a Volksbank csapatához, hogy segítse az új tulajdonos Sberbank elvárásainak megfelelő átalakítást, 2017 elejétől a Sberbank fiókhálózati értékesítési vezetői pozícióját is betöltve, országos lefedettséggel felelt a fiókhálózat lakossági és mikrovállalati értékesítéséért.

Fotók forrása: MFB