A következő öt évben a cég az árbevételt több mint duplájára kívánja növelni, amelynek az alapját a piac bővülése és új termékek gyártásának bevezetése jelenti majd - mondta el gyáravató nyitó beszédében Szövényi-Lux Márton, a Festo Automatika Kft. ügyvezetője.

Az idei évre többek között 25 új szerszám előállítását tervezik. A további beruházásokat a mai eszközök és gépek modernizálására, a szükséges kapacitásbővítésre és további épület-beruházásra fordítják. A vállalat jelenleg a bevételének 7,5 százalékát forgatja vissza a kutatás-fejlesztésbe. A munkaerő mintegy 70 százalékos bővülése szükséges, amely több mint 500 új munkahely létrehozását jelenti az elkövetkező 5 évben.

A vállalat 2011-re tervezett árbevétele 71 millió euró, jelenlegi dolgozói létszáma pedig 690 fő.

Az IFO Gazdaságkutató jelentése - a vállalatot illetően - pozitív várakozásokról számolt be. A jelentésből az is kiderült, hogy a Festo a gazdasági válság során a versenytársakkal ellentétben növelni tudta piaci részesedését, és 2014-re is további 40 százalékos növekedéssel számol.

A német tulajdonban lévő vállalat 1983-ban kezdte meg működését Magyarországon; a céget folyamatos beruházásokkal fejlesztik. Napjainkban a világ minden tájára szállítják a hazai gyártóbázison készített sűrítettlevegő-előkészítő egységeket, amelyeknek fejlesztése is Magyarországon folyik.