A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő nyílt NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A nyertes feladata a következő:

 

  • a Nagykörút bezárása (a Szeged - Újszeged között hiányzó szakaszok), így a Petőfi Sándor sugárút és a  Boldogasszony sugárút közötti nagykörúti közút szakasz (0,6 kilométer) átépítése 2x2 forgalmi sávosra; a  Boldogasszony sugárút és a Temesvári sugárút között új 2x2 sávos nagykörúti közútszakasz (1,2 kilométer) kiépítése,
  • a meglévő nagykörúti szakaszok forgalmi felülvizsgálata a Petőfi Sándor sugárút és a tervezett szegedi hídfő között (a megváltozott forgalmi viszonyoknak megfelelő csomóponti kialakítás tervezése, a közösségi közlekedés lehetőség szerinti előnyben részesítésével),
  • új 2 x 2 forgalmi sávos közúti Tisza-híd (kerékpárút és gyalogút átvezetéssel), amelynek az alépítménye alkalmas kell legyen a távlati vasúti felépítmény fogadására is. A híd teljes hossza 471 méter.

 

A nyertessel február 18-án kötött szerződést a NIF.

Indult még a közbeszerzésen az Unitef'83 Műszaki Tervező és Fejlesztő Zrt., a Roden Mérnöki Iroda Kft.,  az Utiber Közúti Beruházó Kft., továbbá közös ajánlattevőként a Spediálterv Építőmérnöki Kft., az Uvaterv Út-, Vasúttervező Zrt., a TSPC Technical Supervision and Planning Consulting Hungary Kft., valamint a Trenecon  Tanácsadó és Tervező Kft.