A Green Holidays Kft. a nemzetközi utazásszervezői tevékenységére az Uniqával kötött kezesi biztosítási szerződést.

A biztosítási szerződés alapján a biztosító 500 millió forint erejéig vállalta vagyoni biztosíték nyújtását. Mára kiderült, hogy ez a keret nem lesz elég. A legfontosabb most számunkra az, hogy megállapítsuk, milyen módon kerül az összeg jogszerűen elosztásra és, hogy szolgáltatásunk a lehető leghamarabb eljusson károsultakhoz, így már július végén elkezdjük a kártalanítást - közölte az Uniqa.

A cég minden, Magyarországra hazautazni szándékozó Törökországban szükséghelyzetbe került utasnak biztosította a hazajutás lehetőségét, így összesen 734 utast hozott haza, 20 különböző törökországi szállodából.

A hatályos jogszabályok alapján a biztosító szolgáltatása kizárólag azokra az utasokra vonatkozik, akik a Green Holidays Kft.-vel mint utazásszervezővel kötöttek utazási szerződést, vagy a kft. utazási csomagját vásárolták meg utazásközvetítőn keresztül.

Az e a kategóriába eső, megalapozottan igényt érvényesítő utasoknak akár már július végétől fizetnek, egyelőre szolgáltatási előleg formájában.