Az MNB a pénzforgalom lebonyolításában részt vevő intézmények fiókjait, illetve a Magyarországon üzemeltetett bankjegykiadó automaták (atm-ek) elérhetőségét és szolgáltatási adatait bemutató új alkalmazást jelentetett meg honlapján. Ez az MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központjának aloldalán érhető el.

A keresőprogram révén megtalálható valamennyi itthoni hitelintézet és hitelintézeti fióktelep, készpénz-helyettesítő fizetési eszköz kibocsátását végző egyéb szolgáltató és fióktelep, illetve az atm-szolgáltatást nyújtó nem pénzügyi intézmény bankjegykiadó automatája, illetve az ügyfelek számára szolgáltatást nyújtó egysége. Ha egy intézmény fiókjához több atm is tartozik, az alkalmazás funkcióik szerint csoportosítva (például készpénzfelvétel, készpénzbefizetés) jeleníti meg őket.

A programot használóknak lehetősége van a földrajzi (például egy településen belüli) elhelyezkedés alapján vagy konkrét intézmények szerint is keresni a fiókokat, atm-eket. A mozgásukban akadályozott ügyfelek számára külön kereshetők az akadálymentesen megközelíthető, illetve akadálymentesen használható fiókok, atm-ek is. A fiókok, atm-ek GPS-koordinátái is rendelkezésre állnak.

A keresőprogram számára a pénzforgalom lebonyolításában érintett intézmények az 50/2015. számú MNB-rendelet alapján folyamatosan szolgáltatnak információkat, s vállalnak felelősséget azok megbízhatóságáért és naprakészen tartásáért.

Az alkalmazás indulásakor jegybanki adatok szerint mintegy 4877 darab, bankkártyás készpénzfelvételre alkalmas atm működött itthon a hazai pénzforgalmi szolgáltatóknál, míg az ügyfelek számára pénzügyi szolgáltatást nyújtó fiókok, egységek száma az érintett pénzügyi intézményeknél hozzávetőleg 2754 volt.