A magyar Thermotechnika csoport leányvállalata a Crown Foods Kft. vendéglátóipari berendezések és hűtők gyártására, forgalmazására és szervizelésére szakosodva nőtt regionális középvállalattá az elmúlt 30 év során. A BITE bakery café elnevezésű étteremlánc termékei a helyszínen frissen dagasztott tésztából készülnek, az alkalmazottak a vendégek szeme láttára formázzák, ízesítik és sütik készre azt. A termékek nem mélyfagyasztottak, és hozzájuk kiegészítő mártások is készülnek, mint például sajtszósz, csípős sajtszósz, pikáns paradicsomos mártogató, illetve édes termékekhez csokoládészósz.

Első lépésként a gyorsétterem lánc február 13-án nyitja meg az első budapesti éttermét, az első üzletnyitást követően pedig a társaság egy fővárosi üzlethálózat kiépítését tervezi - kizárólag nagy forgalmú helyeken -, amellyel mintegy 50 főt foglalkoztathat. Az üzlethálózat megjelenését a cégcsoport - amely a hazai sörforgalmazó cégek legnagyobb hazai beszállítója - gasztronómiai rendezvényeken való megjelenése (sörfesztiválok, zenei fesztiválok) is segíti. A társaság a tervek szerint a következő 5 évben 8 saját működtetésű éttermet indít el.

Egyszerű, innovatív ötlet

Az indulást az állami tulajdonú Széchenyi Tőkebefektetési Alap (SZTA) is támogatta, Csuhaj V. Imre elnök-vezérigazgató szerint azért döntöttek a BITE bakery café mellett, mert "egy jó minőségű magyar élelmiszer megjelenése a gyorséttermek kínálatában egyszerű és innovatív ötlet, amely épít a cég tapasztalataira, kapacitásaira, emellett ésszerű mértékű beruházással megvalósítható és a tervek szerint már néhány éven belül üzleti megtérülést képes biztosítani".

A befektetésére két ütemben kerülhet sor, összesen 49 millió forintos tőkeemelés révén. Az SZTA ezen összeggel 42,86 százalékos részesedést szerez a cégben, de a tervek szerint az eredeti tulajdonos az ötödik év végére az SZTA tőkebefektetését hozamokkal növelve fizeti vissza.