A hét IKO-kábelcsatorna megvásárlását és az RTL II indítását tartotta az elmúlt év legfontosabb eseménynek Dirk Gerkens, az Magyar RTL Televízió Zrt. vezérigazgatója a hétfői sajtótájékoztatón. Az IKO-csatornák mevételével nem csupán az RTL, de a kábelportfólió is vezető kábelcsatorna-család lett Magyarországon - fogalmazott a cégvezető.

Az RTL II októberi debütálásakor hat kábeltársaságnál volt elérhető, de januártól - a UPC kábelhálózatába történő belépéssel - már 1,9 millió háztartást fednek le, azaz potenciálisan hatmillió emberhez jut el a televízió műsora. Az RTL II a 14. legnézettebb csatorna Magyarországon. Az új csatorna közönségaránya januárban, egész nap átlagában a 18-49 éves korosztály körében meghaladta az egyszázalékos közönségarányt. A cégvezető elégedett a starttal.

Dirk Gerkens azt is elmondta, hogy február közepén indul az RTL II új műsorstruktúrája, négy új, saját gyártású műsorral, amelyek közül a legjelentősebb a Szombat esti láz lesz - mondta a vezérigazgató. Ezzel már 12 saját gyártású program lesz látható az RTL II-n, ami jelentősen növelheti a kábelcsatorna nézettségét. Duplájára, napi tíz órára nő a magyar gyártású műsorok ideje, itt jelentkezik majd az új Szombat esti láz, és sok új sorozat is megjelenik az új kábelcsatornán.

Az RTL Klubon is lesznek újdonságok, a legnagyobb ezek között egy új napi egyórás produkciója lesz, az Éjjel-nappal Budapest, ami egy fikció, és nem valóságshow - tette hozzá Dirk Gerkens. Információink szerint ennek éves költségvetése egymilliárd forint körüli , de ezt nem kommentálta Kolosi Péter, az RTL klub programigazgatója. Úgy tudjuk, hogy az új  produkció költségvetése vetekszik a Barátok köztével.

Dirk Gerkens még azt is bejelentette, hogy hamarosan indul a "valódi" HD adásuk, eddig azért nem léptek ebbe az irányba, mert egyrészt nem volt elegendő ilyen minőségben készült műsoruk, mostantól viszont minden főműsoridőben sugárzott program ilyen, nagy felbontású formátumban készül, másrészt a kábelszolgáltatók részéről is egyre nagyobb az igény a HD műsorok iránt.