Az Okan Iskici ügyvezető által irányított Organon EESC Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Lengyelországban, Bulgáriában, Romániában, Horvátországban, Szlovéniában, Szerbiában, Észak-Macedóniában, Bosznia-Hercegovinában, Görögországban, Cipruson és Máltán lép piacra, és több mint 150 munkavállalójával olyan hatékony gyógyszerekre és megoldásokra helyezi a hangsúlyt, melyek a régióban élő nők és családjaik mindennapjait hivatottak egészségesebbé tenni. A vállalat fő területei a reprodukciós egészség, a szívbetegségek, a mellrák, a különböző allergiák és az asztma. Az Organon EESC régiós központja Csehországban, Prágában lesz - derül ki a cég közleményéből.

Az Organon a New York-i tőzsdén jegyeztt globális egészségügyi szolgáltató vállalat, amely a Merck gyógyszeripari vállalat - ami az USA-n és Kanadán kívül MSD néven ismert - spin-off cégeként alakult és a nők egész életen át tartó egészségnek fejlesztésére helyezi a hangsúlyt. A vállalat termékpalettája több mint 60 gyógyszerből és termékből áll, számos kezelési területen. A reprodukciós egészségügyi portfólió, a kiterjedt biohasonló gyógyszerkészítmények üzletágának bővülése és a bejegyzett gyógyszerek stabil franchise rendszere erős alapokat teremtenek a nők egészségével kapcsolatos jövőbeni növekedésre, és az üzletfejlesztésre - áll a cég közleményében. Az Organon az olyan piacra lépő biogyógyszerészeti innovátorokkal is keresi az együttműködést, amelyek a gyorsan növekvő nemzetközi piacra szeretnének belépni.

Az Organon körülbelül 9000 alkalmazottal rendelkezik és több mint 140 piacon van jelen, a központja az Egyesült Államokban a New Jersey állambeli Jersey Cityben van. A vállalat nagyságrendileg 6,5 milliárdos éves bevételének közel 80 százaléka az Egyesült Államokon kívülről származik.