Az Építő-és épületkarbantartó Zrt., együtt a felcsúti székhelyű FEJÉR-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt.-vel építheti meg a BVSC sportcentrumát Zuglóban, nettó 22 milliárd 88 millió forintért - derül ki a nyílt tender eredményéből, amit az ajánlatkérő BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. közölt az uniós közbeszerzési közlönyben.

A feladat a következő: a BVSC-Zugló Sportcentrum komplex fejlesztése keretében labdarúgóstadion, többfunkciós versenycsarnok, küzdősport edzőcsarnok és a kapcsolódó külső létesítmények kivitelezése.

A nyerteseknek mindenek előtt el kell bontaniuk az öt darab meglévő stadion-világító lámpatoronyot, a kétszintes acélszerkezetű lelátót, valamint a földrézsüs lelátókat. Ezt követheti az új stadion épület és labdarúgó pálya építése. amelynek a bruttó szintterülete 7 229 négyzetméter, 1 999 fedett lelátó ülőhellyel.

Az új multifunkciós versenycsarnok három szintes lesz, 4 302 négyzetméter bruttó szintterülettel és 432 fős fedett lelátóval. A küzdősport edzőcsarnok bruttó szintterülete pedig 2 089 négyzetméter lesz.

A nyertesekkel február 21-én kötött szerződést az ajánlatkérő.

Indult még a közbeszerzésen a dunavarsányi Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. is.