A BKIK Szolidaritási Alapján belül elkülönített 50 millió forintos kerettel a kamara június 21-én meghirdetett Újra nyitva Budapest programja keretében, 227 pályázaton 44 budapesti étterem tízezer egészségügyi dolgozót, pedagógust, önkormányzati dolgozót, tűzoltót és polgárőrt látott vendégül.

A BKIK a közelmúltban indította másik önálló programját a Budapestre irányuló belföldi turizmus támogatására, amelynek költségét a kamarai alap 25 millió forint induló keretéből fedezik. A programban a turizmus és a vendéglátás területén működő tagvállalkozások a kamarával együttműködve 50 fős, kétnapos, autóbuszos városnéző túrákat szerveznek a fővárosba. Számítások szerint a keretből személyenként 50 ezer forintos támogatást lehet adni mintegy 500 vidéki, elsősorban egészségügyi dolgozó számára.

Nagy Elek, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a közleményben kiemelte, hisznek abban, hogy a kamara Szolidaritási Alapjának eddig rendelkezésre álló 75 millió forintjából jó és hasznos kezdeményezéseket indítottak - írja az MTI.

Úgy gondolják azonban, hogy a fővárosi vállalkozásoknak több forrásra, és több támogatási programra van szükségük a talpra álláshoz. A kamara ezért forrásgyűjtő kampányt indított, arra kérik azokat a vállalatokat, amelyek az elmúlt másfél évben a világjárvány ellenére, vagy éppen annak köszönhetően sikeresek maradtak, hogy csatlakozzanak a Szolidaritási Alaphoz, hogy még több budapesti vállalkozást, és még több közösséget tudjanak bevonni a támogatási programokba - tette hozzá a BKIK elnöke.