A Teva Gyógyszergyár Zrt. sajóbábonyi telephelyét 2005-ben alapította, itt bővítve a fermentációs technológiára épülő hatóanyag-gyártási kapacitását. Ez volt a társaság egyik legjelentősebb beruházása az elmúlt tíz évben. A vállalat a Sajóbábonyban előállított és Debrecenben feldolgozott hatóanyagból a világ több mint 30 országában (például USA, Kanada, Izrael, India, Spanyolország, Németország, Magyarország) segíti a magas koleszterinszinttel élő betegek gyógyulását - közölte a gyógyszergyártó.

A Teva új beruházása új területre, a központi idegrendszer egy megbetegedésére fókuszál, amelyhez egy teljesen új technológiát is telepítenek. A 2,3 milliárd forint értékben megvalósuló beruházás kivitelezési munkálatai júliusban kezdődtek el. A kapacitásbővítéssel a vállalat világviszonylatban a piaci igények 20 százalékát fogja lefedni.

A Teva több mint 20 éves működése alatt mintegy 350 milliárd forintot ruházott be Magyarországon, megteremtve üzemeiben (Debrecenben, Gödöllőn és Sajóbábonyban) a világszínvonalú gyógyszergyártást, közel 3500 embernek ad munkát. A magyarországi termékportfóliójában megtalálhatók többek között szív- és érrendszeri, emésztőszervi, urológiai és onkológiai betegségek kezelésére szolgáló termékek.