Új pozícióját 2017. május 5-től tölti be, a KBC-csoport éves közgyűlését követően.

David Moucheront, a CBC Banque (a KBC-csoport dél-belgiumi leányvállalata) jelenlegi vezérigazgatóját jelölték Scheerlinck utódjaként, mely a magyar felügyeleti szerv jóváhagyását követően léphet életbe.

Moucheron 1996-ban jogászként végzett a Leuveni Katolikus Egyetemen, amelyet adójogi mesterképzéssel egészített ki a Brüsszeli Gazdasági Főiskolán (EHSAL) 1998-ban, majd 2000-ben a New York-i Columbia Egyetemen jogi mesterdiplomát szerzett. Karrierjét ügyvédként kezdte a brüsszeli de Bandt, van Hecke & Lagae (ma Linklaters) társaságnál, majd 2000-2005 között a brüsszeli McKinsey & Company tanácsadójaként folytatta.

Majd 2006-ban a Fortis kereskedelmi bank értékesítési igazgatója és a vezetői bizottság tagja, később a csoport végrehajtó bizottságának főtitkára és a Fortis-csoport (jelenleg BNP Paribas Fortis) hr-vezetője volt. Ezt követően 2009-2015 között a De Post és a BNP Paribas Fortis 1995-ben közös vállalkozásaként létrejövő, bpost bank vezérigazgatói pozícióját töltötte be. A szakembert 2015. december 1-jén nevezték ki a belgiumi CBC Banque vezérigazgatójának.

Rik Scheerlinck a kinevezésével kapcsolatban elmondta:

Szerencsésnek érzem magam, hogy 2010-től egy fantasztikus, motivált és hozzáértő vezetőkből és kollégákból álló csapattal dolgozhattam együtt Magyarországon. Az utóbbi néhány év különösen izgalmas és élményekben gazdag volt az országban. Megtisztelő és kihívás számomra, hogy a KBC-Csoport pénzügyi igazgatójaként folytathatom pályafutásomat.