Mager Andrea, nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter 2021. október 1-gyel Bozóky Alexet nevezte ki a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatójának, aki pályafutását a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban kezdte jogászként.

Ezt követően 2014-2019 között a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban és a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter munkaszervezetében foglalkozott vagyongazdálkodással, szakmai vezetőként számos kiemelt állami tulajdonú gazdasági társasággal kapcsolatos tulajdonosi döntés előkészítésében vett részt - derül ki a miniszterelnöki kormányiroda közleményéből.

Ebben az időszakban ellátta továbbá az Antenna Hungária Zrt. és a HungaroControl Zrt. felügyelőbizottsági elnöki feladatait, valamint tagja volt a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. Igazgatóságának is. Az elmúlt években a Szerencsejáték Zrt. igazgatósági tagja, illetve a társaság egyes kiemelt stratégiai feladatainak végrehajtását koordinálta.

Bozóky egyébként Czepek Gábort váltja, aki 2018. december 18-tól töltötte be a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatói posztját. A Győrben született, jogász végzettségű Czepek vezetése alatt megújult a nemzeti lottótótársaság szervezeti felépítése, elsősorban hatékonyabb és versenyképesebb értékesítés szervezési modellre áttérve. Az elmúlt közel három év alatt a társaság árbevétele folyamatosan növekedett, összességében közel 40 százalékkal, 2021 év végére várhatóan minden eddiginél magasabb, bruttó 670 milliárd forint feletti árbevételt elérve.

Irányítása alatt a Szerencsejáték Zrt. sikeresen kezelte a pandémia negatív hatásait, bevezették a Hálózatvédelmi és Fejlesztési Akciótervet, amely a vállalat csaknem 2100 mikrovállalkozó lottózói partnerének és ezen keresztül 10 ezer munkavállalónak juttatott plusz forrást a járvány okozta nehézségek leküzdésére. Irányítása alatt az 1800 embert foglalkoztató társaság elnyerte a Legjobb Munkahely illetve a Fogyatékosságbarát munkahely díjat.