Az UniCredit Bank Hungary felügyelőbizottsága jóváhagyta Giacomo Volpi (képünkün) kinevezését a bank új vezérigazgató-helyettesévé, a Magyar Nemzeti Bank előzetes engedélyének hatályával. Giacomo Volpi – jelenleg az UniCredit Bulbank Lakossági és Kisvállalati Divíziójának vezetője Bulgáriában – Ivan Vlaho pozícióját veszi majd át, aki a Zagrebacka Banka vezérigazgatói pozícióját fogja betölteni Horvátországban. Giacomo Volpi hivatalosan 2021. június 1-jétől tölti be új pozícióját, kinevezésének szabályzói jóváhagyását követően.

Giacomo Volpi 1997-ben pénzügyi elemzőként kezdte karrierjét a Hewlett Packardnál, majd a The Boston Consulting Grouphoz csatlakozott pénzügyi szolgáltatásokra és fogyasztási cikkekre specializálódott tanácsadóként. 2003-ban csatlakozott az UniCredithez, a milánói New Europe divízió tervezés és kontrolling területén dolgozott. Nemzetközi karrierje 2008-ban kezdődött a kijevi Ukrsotsbanknál (UniCredit), Ukrajnában, ahol a stratégiai, tervezési és ellenőrzési vezető, később pedig pénzügyi igazgató és igazgatósági tag volt.

2016-ban Bulgáriába ment, ahol az UniCredit Bulbank tulajdonában lévő nem banki pénzügyi intézet, az UniCredit Consumer Financing vezérigazgatója és az igazgatótanács elnöke lett. 2018 óta a lakossági és kisvállalati divízió vezetője és az igazgatótanács tagja a bolgár UniCredit Bulbanknál.