Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az elmúlt két hónapban nemcsak több lett a vásárló, de egy egészen új vevői réteg is megjelent a kutakon - mondta az Indexnek Lars Höglund, a Mol kiskereskedelmi ügyvezető igazgatója. Éppen ezért Fresh Corner néven önálló márkát indítanak, a cél, hogy ezekben a boltokban akár a mindennapi bevásárlást is el lehessen intézni a szokásos kisbolti árakon. Ezt a típust először 10 kúton tesztelik, ha bejön akkor a benzinkutak jelentős részén bevezethetik az új márkát.

Ezzel a Mol az OMV-Spar-páros nyomába ered: az osztrák cég itteni kútjain több olyan, Spar Express emblémás üzlet nyílt, amelyeket a kutat üzemeltető vállalkozó működtet - ott lehet kifizetni a tankolás árát is -, így vasárnap nem kell bezárniuk.

Itt a bejelentés

A Mol Nyrt. új kiskereskedelmi stratégiát dolgozott ki, és megnyitotta első Fresh Corner üzletét - jelentette be az olajtársaság. A vállalat új koncepciójának keretében országszerte 10 töltőállomást és annak üzleteit újítja meg első körben. A ma átadott, Prielle Kornélia úti töltőállomáson a napi fogyasztási igényekhez igazodó termékválasztékkal és szolgáltatásokkal bővítették a korábbi kínálatot.

A következő két hónapban további 9 töltőállomást alakít át a társaság. A vállalat Budapesten a Róna utcai, Fóti úti, Borszéki utcai és Vágány utcai töltőállomásait újítja meg, míg vidéken a diósdi, valamint az M3-as autópálya Rekettyés és Görbeháza pihenőhelyeknél lévő két-két kútjánál alakítanak ki Fresh Cornereket.

Höglund a mai sajtótájékoztatón elmondta, hogy a magyar kormány vasárnapi nyitva tartási döntésétől függetlenül a Mol-csoportnak világos stratégiája van a töltőállomásain folyó kínálat és kiszolgálás bővítéséről. A Mol töltőállomásait egyébként közvetlenül nem érinti az intézkedés, mert a kútjait és azok boltjait is vállalkozók üzemeltetik. Minden Mol-kút és annak boltja is nyitva van vasárnaponként.