A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) júliusi adatai szerint Magyarországon a feltöltőkártyás mobiltelefont használók átlagosan havi 17 hívást indítanak, a hívásaik átlagosan 1,7 percig tartanak és havi 29 percet tesznek ki. A feltöltőkártyások emellett az NMHH adatai szerint átlagosan havi három sms-t küldenek. Ez a forgalom az NMHH adatai szerint - a szolgáltatók jelenleg elérhető feltöltőkártyás tarifáival - kivétel nélkül több mint ezer forintba, sok esetben havi több ezer forintba kerül.

A hétfőn bejelentett új Vodafone-csomaggal, a Tutival havi 29 percnyi hívás és 3 sms elküldése a 19 forintos perc és sms-díjjal alig több mint 600 forintos havi költséget jelent. Feltöltőkártyát díjmentesen lehet igényelni a Vodafone honlapján és a Tuti tarifát már egyszeri ezer forint feltöltésével is ki lehet próbálni minden elköteleződés nélkül. A 2000 forint feletti feltöltéseket a Tuti csomaggal is 365 napig, a 2000 forint alatti feltöltések összegét pedig 30 napig lehet felhasználni, úgy, hogy az egy év alatt semmilyen más összeget nem kell a kártyára tölteni - ismertette Révész Balázs, a Vodafone Magyarország szegmens marketing igazgatója.

A KSH legfrissebb adatai szerint a mintegy 11,7 millió magyarországi mobil felhasználó közel 40,9 százaléka, mintegy 4,8 millió ügyfél - vagyis a magyar lakosság közel fele - használ feltöltőkártyát. Közülük nagyon sokan ma is a korábbi, kedvezőtlen feltételekkel működő csomagokat használják, s a 19 forintos díjnál lényegesen többet fizet ki egyetlen percnyi hívásért, vagy egy sms elküldéséért. A Vodafone ügyfelei között a feltöltőkártyát használók aránya jelenleg 39,3 százalékos - derül ki a mobilszolgáltató közleményéből.

Számhordozással is lehet ilyen csomagja

A még nem vodafone-os ügyfelek a kártyát az összes Vodafone értékesítési csatornán megvásárolhatják, akár számhordozással is. Magyarországon az NMHH adatai szerint augusztus végéig közel 947 ezer mobilszámot hordoztak az ügyfelek. A számhordozást mindig az új szolgáltatónál kell kezdeményezni és a folyamat a szükséges iratok megléte esetén néhány napon belül lezajlik. A hordozás ideje alatt az ügyfél mindössze 3-4 órán keresztül nem lesz elérhető.

A feltöltőkártyás telefonszámok hordozásánál érdemes odafigyelni arra, hogy hordozáskor az egyenleg alacsony legyen, mivel a korábbi szolgáltatónál feltöltött, de el nem használt összeget nem lehet az új szolgáltatóhoz átvinni - hívja fel a figyelmet a Vodafone.

Egyszerű a váltás

Aki már Vodafone-ügyfél a mobilszolgáltató szerint szintén egyszerűen válthat az új csomagra, vagy a Vodafone-applikáción keresztül, vagy egy sms-sel, amelyet belföldről, az ügyfél telefonjáról a 1270-es számra kell küldeni a díjmentes TV TUTI SMS kódot - de az ügyfélszolgálat segítségét is lehet kérni. A mobilszolgáltató ugyanakkor azt is hozzáteszi: a jelenleg megvásárolható feltöltőkártyás csomagok továbbra is elérhetőek maradnak.

A fentiek mellett a Tutit használó ügyfelek számára is lehetőség a európai utazásoknál a hazai áron használják a telefonjaikat, vagyis Tutit használók az EU területén, valamint Izland, Liechtenstein, Norvégia, Svájc és Törökország meghatározott hálózatain az Európa hazai áron opcióval díjmentesen fogadhatnak hívásokat, hazai tarifával (ebben az esetben 19 forint) telefonálhatnak és küldhetnek sms-t a normáldíjas hazai számokra. Ennek az opciónak a keretében a díjmentes hívásfogadás havonta az első 60 perc erejéig érvényes, ezután a díjazás a Szabályozott Európai Roaming díjszabásnak megfelelő. A 60 perces keret minden hónapban az opció megrendelésének naptári napjának megfelelő napon újul meg - olvasható a közleményben.

QP | Quality Placement