Richard Branson brit milliárdos mintegy 400 vállalatot felölelő Virgin cégcsoportjának regionális mobilszolgáltató érdekeltsége tervezett kelet-európai terjeszkedése első lépéseként Lengyelországban vezette be feltöltőkártyás mobiltelefon- szolgáltatását. Kristian Myrup igazgató Varsóban újságírókat arról tájékoztatta, hogy a lengyelországi nyitás után a vállalat Törökországban, Oroszországban, Magyarországon, illetve a térség más országaiban is meg kívánja vetni a lábát.

Lengyelországban a Virgin lesz az ötödik mobilszolgáltató vállalat, és közöttük a harmadik globális márka. A varsói Audytel piackutató vállalat szerint a Deutsche Telekom érdekeltsége, a T-Mobile az országban 28 százalékos, a France Telecom érdekeltsége, az Orange 29 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik; a belföldi vállalatok közül a Plus 28 százalékos, a Play pedig 14,6 százalékos részesedéssel.

A Virgin Mobile három éven belül legalább egymillió feltöltőkártyás ügyfélre kíván szert tenni Lengyelországban, ahol a 38,2 milliós lakosság 53,1 millió mobiltelefon készüléket használ. Az Arc piackutató vállalat szerint a feltöltőkártyás ügyfeleknek 25 százaléka, mintegy hatmillió felhasználó kész előfizetést váltani kedvezőbb ajánlat esetén.