Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az MTI által idézett budapesti tájékoztatón elhangzott, hogy az E.ON Ruhrgas által megvásárolt Mol-gáztársaságok új néven E.ON Földgáz Trade Rt. és E.ON Földgáz Storage néven működnek majd tovább. (A névváltás nem jelent meglepetést, amint arról korábban beszámoltunk, az E.ON Ruhrgas múlt héten kiadott sajtóanyagában már felbukkantak az új nevek.) Az elnevezésekről a cégbírósági döntés a következő hónapban várható.

A cégeknél átszervezést hajtanak végre, új szervezeti struktúrát dolgoznak ki, amelyben elkülönül egymástól a szabályozott és nem szabályozott piaci tevékenység. Az engedély-kérelmüket már benyújtották a Magyar Energia Hivatalnak.

Az elnök közölte: az E.ON Ruhrgas stratégiai kérdésnek tekinti, hogy részt vegyen egy horvátországi földgázelosztó központ létrehozásában. A Krk-szigeten végrehajtott beruházásban az E.ON Ruhrgas más cégekkel együttműködve meghatározó szerepet akar vállalni.

Schöler prognózisa szerint a jelenlegi 40 százalékról tovább fog nőni Magyarországon a földgáz aránya a primer energiafelhasználásban. Az E.ON, amely az orosz Gazprom legnagyobb vevője, élni kíván a beszerzéskor piaci súlyából származó előnyökkel. Az elnök hozzátette: tiszteletben tartják a jelenleg érvényben lévő szerződéseket.