A kormány egészen magas szinten felügyeli a Puskás Ferenc Stadion várhatóan 2019 őszén befejeződő építését. A legújabb Magyar Közlöny szerint ugyanis megalakult a "Puskás Ferenc Stadion Időarányos Kivitelezését Nyomon Követő Bizottság", amelynek elnöke Orbán Viktor miniszterelnök.

A testületben helyet kapott még Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke; Fürjes Balázs, az egyes kiemelt budapesti beruházásokért felelő kormánybiztos, valamint Seszták Miklós fejlesztési és az állami vagyonért felelős miniszter. A Magyar Közlöny szerint a testület rendszeresen - havonta - fog ülésezni, a tanácskozásokra pedig a tagok akadályoztatásuk esetén küldhetnek helyettest. A testületben végzett munkáért egyik tag sem kap díjazást, juttatást vagy költségtérítést.

A Napi.hu korábban megírta, hogy az új Puskás Ferenc Stadion megépítése nettó 150 milliárd forintos beruházást jelent. A 150 milliárd forintból közel 143 milliárd a vállalási ár, ezen felül van egy tovább több mint 7 milliárd forintos tartalékkeret. A kivitelezést elnyerő a Magyar Építő Zrt. és ZÁÉV Zrt. az ajánlattételkor kilenc céget jelölt meg alvállalkozóként.