A Logisztikai központok és szolgáltatások fejlesztése pályázat segítségével egy több mint 5000 négyzetméter hasznos alapterületű regionális logisztikai központot építettek. A beruházás részét képezte a csarnok felépítése mellett a polcrendszerek kialakítása, a raktározási technológia műszaki és informatikai eszközeinek installációja, valamint a tevékenység magas színvonalát, illetve környezettudatosságát támogató minőségirányítási és környezetirányítási rendszer bevezetése.

Dömsödi Gábor, a cég egyik résztulajdonosa az MTI érdeklődésére elmondta, a fejlesztés révén magasabb színvonalon komplex logisztikai szolgáltatásokat nyújthatnak partnereiknek. Hangsúlyozta, azért választották az új központ helyszínéül a Sóstói Ipari Parkot, mert a közelben működik legnagyobb megrendelője, az elsősorban audiotechnikai berendezéseket és hangszórókat gyártó Harman-Becker Kft.

Megjegyezte, egyébként is folyamatosan növekvő létszámuk várhatóan további 6-10 munkavállalóval bővülni fog. Hamarosan újabb értéknövelő logisztikai szolgáltatást, csomagolóanyag-tisztítást indítanak el, amelynél munkaerőigény is jelentkezik a vállalkozásnál.

A G.E.B.E Belföldi- és Nemzetközi Árufuvarozó Kft. több mint 10 éve végzi tevékenységét az áruszállítás és raktározás területén. A magyar tulajdonban lévő családi vállalkozás jelenleg 50 embert foglalkoztat. A cég 1,2 milliárd forintos forgalom mellett 200 millió forintos profittal zárta a 2011-es üzleti évet.