A gyár 2012-ben közel 3 milliárd forintos beruházást hajt végre, amelynek részeként a tavaly átadott üzemcsarnok egy 630 négyzetméteres részleggel bővül - jelentette be Juhász Zsolt, a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. termelési igazgatója az új üzemcsarnok bokrétaünnepsége előtt. A két új gyártósor befogadására alkalmas csarnokrész építési munkálatai várhatóan decemberben fejeződnek be. Az idén százesztendős vállalat termelési összberuházásai az elmúlt húsz évben meghaladták a 45 milliárd forintot.

Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára beszédében kiemelte: a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. Magyarország iránti eddigi és jövőbeni elkötelezettsége egyértelmű, amit az is mutat, hogy a vállalat bővítette, bővíti kapacitását, növelte dolgozói létszámát, s a nehéz gazdasági környezet ellenére is képes a fejlődésre. Hazánknak ilyen befektetőkre és hazai gyártókra van szüksége, amelyek hosszútávon hozzájárulnak a foglalkoztatottság bővítéséhez - tette hozzá Czomba.

A hazai leányvállalatnál közvetlen alkalmazásában álló közel ezer emberen túl a BAT jelentősen hozzájárul a dohánytermesztésből élő, többnyire hátrányos helyzetű munkavállalók megélhetéséhez - mondta Feldman Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára, hozzátéve: a dohánygyár kiemelkedő szerepe a nagy hagyománnyal rendelkező hazai dohánytermesztés életben tartása szempontjából megkérdőjelezhetetlen.

"A vállalat rövid- és hosszú távú terveit jelentősen befolyásolhatják az év hátralévő részében várható dohányipari szabályozások. Stabil, kiszámítható környezet szükséges a beruházások fennmaradásához és újabbak érkezéséhez" - mondta Mikola Gergely, szabályozási ügyekért és vállalati kapcsolatokért felelős igazgató. A BAT Pécsi Dohánygyár Kft. vezetése azt reméli, hogy felelős döntések nyomán a szabályozási környezet stabilabbá és kiszámíthatóbbá válik, és a vállalat tervezett beruházásai hosszútávon is fenntarthatóak lesznek.