A Napi Gazdaság szerdai számának cikke

A Pannon Tools mintegy 400 milliós fejlesztése a hatékonyság növelését szolgálja, például egy helyen koncentrálódna a termelés és az eddigieknél is korszerűbb technológia jelenne meg. A programot saját erőből, illetve pályázati források segítségével kívánják megvalósítani.

A győri üzemépítéssel párhuzamosan megválnak a régi, még a Reptéri úton lévő ugyancsak mintegy 3 ezer négyzetméteres üzemcsarnoktól. Tóth Lajos ügyvezető elmondta: azt tapasztalják, hogy a gazdasági válság óta jellemzően azok a cégek képesek talpon maradni, amelyek tovább faragják költségeiket, folyamatosan új megoldásokat kínálnak megrendelőiknek, illetve több lábon állnak.

A többek között öt japán világcéget is kiszolgáló Pannon Tools rendelésállománya az autóipari válság következtében 30-35 százalékkal csökkent, amit elsősorban a műszakszám radikális csökkentésével vészeltek át. Sokat segített az is, hogy időben sikerült bekacsolódni az épületgépészeti termékek gyártásába. (A nettó árbevétel 2009-ben csaknem 300 millió forinttal csökkent, igaz, nyereséges maradt a vállalat.)

Az idén viszont már úgy tűnik, lesz feladat bőven - tette hozzá az ügyvezető igazgató. Az új Suzuki Swifthez különböző üléselemeket gyártanak, és az Audi győri gyárától is jelentősebb megrendelés várható.