Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Mediaworks Zrt. közlése szerint a társaság megbízott vezérigazgatójává Katona Viktort nevezi ki, aki jelenlegi, pénzügyi vezérigazgató-helyettesi és operációs vezetői feladatköre mellett veszi át a vezérigazgatói pozícióból saját kérésére távozó Rónai Balázs feladatait.

A reggel kilenc óta hibaüzenetet közlő nol.hu újra elérhető, ám csak a társaság közleménye olvasható rajta magyar és angol nyelven. A felfüggesztésről itt írtunk korábban.

"Ez egy puccs"

A Népszabadság munkatársai levelet kaptak, hogy felmentik őket a munkavégzési kötelezettség alól, nem tudnak bemenni a helyükre, nem tudják megnyitni az emailezésüket sem - írja az Index. Információik szerint motoros futár vitte ki a dolgozóknak az értesítést szombat reggel arról, hogy mindenkit felfüggesztenek.

Fizetést még kapnak (de csak az alapbérüket), de mától nem kell dolgozniuk. A Népszabadság Facebookját még a dolgozók üzemeltetik, ezt írták ki rá: "Kedves követőink! A Népszabadság szerkesztősége a nyilvánossággal egyidőben értesült róla, hogy a lapot azonnali hatállyal bezárták. Első gondolatunk, hogy ez puccs. Hamarosan jelentkezünk."

A HVG időközben arról ír, hogy tudomásuk szerint a döntés az újságírókat is teljesen váratlanul érte, ők is csak a hírekből értesültek a fejleményekről. A lap szerint először mindenki a cég költözésével hozta összefüggésbe a történteket. Ezzel kapcsolatban a cég közleménye annyit ír, hogy "a napokban zajlik a Mediaworks budapesti operációjának Budapest, Bécsi út 122-124. szám alatti, a Népszabadság-épületben újonnan kialakított és költségtakarékos székhelyre történő költözése, ahol több mint 400 munkahely került kialakításra".

A HVG szerint a döntés váratlanságát jelzi, hogy vasárnapra egy maroknyi munkatársat behívtak szervert tesztelni is. Tudomásuk szerint Murányi András főszerkesztő - még kollégái számára is - elérhetetlen.

A 444.hu pedig arra emlékeztet, hogy a Népszabadság utolsó címlapja "azért is lett erős, mert pont annak a két sztorinak az újabb részleteivel foglalkozott a lap, melyeket az utóbbi időben ők hoztak nyilvánosságra, és ami sokat árthatott a Fidesznek is. Az egyik Rogán Antal helikopteres útja egy vidéki lagziról, a másik pedig Matolcsy György barátnője, Vajda Zita, aki előbb a minisztériumba, majd az MNB-be, végül az MNB alapítványaiba kapott állásokat az elmúlt években. Persze a lap dolgozói nem tudták, hogy ez lesz az utolsó címlap."