Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A közbeszerzés eredményét az ajánlatkérő NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. A feladat a Debreceni Észak-Nyugati Gazdasági Övezet (ez a BMW gyár kódneve) kialakításával összefüggő vasúti infrastruktúra-fejlesztések 2. ütemének részbeni megvalósítása, amely két részből áll.

Az első rész a Macs Ipari Park Terminál területén a további szolgáltatási színvonal, működési hatékonyságot növelő beruházások megvalósítása (például kamerás biztonsági rendszer, irodaépület, beléptető rendszer, tűzivíztározó kialakítása).

A második rész a debreceni úgynevezett Fatér kisállomás területén vágányépítés a felsővezetéki és biztosítóberendezési munkákkal együtt, egy új üzemi épület és egy gyalogos felüljáró építése.

Mindkét részt a V-Híd Építő Zrt. nyerte. Az első rész becsült ellenértéke 658 millió forint volt, ezt 2,03 milliárd forinttal vitte el a cég. A második rész becsült ellenértékét 8,62 milliárdban határozta meg a NIF, a nyertes 10,85 milliárd forintos ajánlatával szemben. A nyertessel november 4-én kötött szerződést az ajánlatkérő.

Indult még a közbeszerzésen a Swietelsky Vasúttechnika Kft., valamint a Strabag Vasútépítő Kft. is.

A Napi.hu három nappal ezelőtt írt arról, hogy hat ajánlattevő közül a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó V-Híd Építő Zrt. építheti meg a debreceni BMW gyárhoz tartozó vasút második ütemének egy részét, nettó 35,46 milliárd forintért. A becsült ellenérték 24,97 milliárd forint volt. A cég már egy 65 milliárdos vasúti projekten dolgozik a környéken.