Újabb CBA-k üzemeltetését adta át Baldauf László, a CBA egykori elnöke, jelenleg tiszteletbeli elnöke - értesült a portál. Az üzletember megválik erdőkertesi boltjától, a budapesti Andrássy útitól, valamint egy harmadik, szintén pesti üzletétől, amelyek hamarosan Spar-ként nyithatják meg kapuikat.

Baldauf László szisztematikusan "zárja be" a CBA boltjait, aki még tavaly adta át a Lidl-nek a legjobb üzleteinek  - például Budapest Ferenciek tere, Rákóczi út - üzemeltetési jogát.

A Spar Magyarország 2018-ban is folytatja a beruházásokat új áruházak építésével, valamint a meglévő áruházak felújításával: az idei beruházási keret meghaladja a 23 milliárd forintot, melyet az osztrák családi tulajdonban lévő vállalat Magyarországon fektet be. Ennek keretében közel 20 áruház megújítása és több új áruház átadása valósulhat meg - részletezi a Spar.

Fodor Attila, a CBA Kereskedelmi Kft. kommunikációs igazgatója a Portfolio megkeresésére közölte: "Baldauf László a múlt év végén tett nyilatkozatában egyértelműsítette, hogy visszavonul a mindennapi üzleti élettől, bérbe adja minden áruházát. Az ezzel kapcsolatos tárgyalásokat folyamatosan bonyolítja, azonban ezek eredményéről a továbbiakban nem kíván tájékoztatást adni".

Az üzletember egy interjúban arról beszélt, hogy 2018 végén teljes mértékben elszámol tulajdonostársaival, és a tiszteletbeli elnöki posztról is lemond. Furcsa módon arról beszélt, hogy a hazai cégeket kell támogatni a multik helyett. Ennek fényében pedig különösen érdekes, hogy megint multihoz kerülnek a boltjai.

Portfolio.hu szerint Baldauf szisztematikus lépései óta több CBA-tulajdonos is azon munkálkodik, hogy a lehető legjobb deal mellett kiszálljon a boltokból. azonban a "közelgő" választások miatt egy ideig jegelte a projektet. Fodor Attila ugyanakkor valótlannak nevezete azt az információt, hogy több más CBA tulajdonos megválna egységétől.