Mindkét tender meghívásos volt és ahhoz a feltételhez kötött, hogy a fejlesztéseket - amelyek az uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében valósulnak meg - jóváhagyja az EU.

Az egyik közbeszerzést a Penta Általános Építőipari Kft. nyerte, a becsült 4,8 milliárd forint helyett 4,6 milliárd forinttal. A feladat itt Prügy, Taktakenéz, Edelény, Bogács, Becske, Bercel, Galgaguta, Legénd, Nógrádkövesd, Nógrádsáp és Szécsénke települések szennyvíztisztító telepeinek és csatorna hálózatának a fejlesztése.

Ezen a tenderen indult még a Swietelsky Magyarország Kft., valamint az M-E 2020 Konzorcium, amelynek tagja volt a Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., valamint az EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft.

A másik tendert a SADE-Magyarország Mélyépítő Kft. és a Veolia Water Solutions & Technologies Magyarország Zrt. nyerte, a becsült 4 milliárd 259 millió forint helyett 4 milliárd 209 millió forinttal. Nekik az Izsák, Orgovány, Ágasegyháza, Kenderes, Jászfényszaru, Pusztamonostor, és Tápiószőlős településeken megvalósítandó szennyvíztisztító telep és csatornahálózat fejlesztési feladatoket kell elvégezniük.

Indult még ezen a közbeszerzésen a Strabag Építőipari Zrt., a Magyar Vakond Kft., valamint az A-G HÍD Konzorcium, amelynek az A-Híd Zrt. és a G-Híd Zrt. voltak a tagjai.