Az új üzemépület 20 ezer négyzetméteres, a Világgazdaság beszámolója szerint annak teljes egészében szoftver irányítja majd a gyártást, és napenergia segítségével szolgáltatják majd a meleg vizet. A cég teljes gyártási tevékenysége 17 százalékkal nő a bővítés eredményeképpen.

A lap arra nem tér ki, hogy az új üzemet Szekszárdon, a Samsonite már meglévő üzeme mellett építették fel. A belga cég 1989 óta van jelen Magyarországon, akkor vásárolta meg a Palota Bőrdíszmű Szövetkezet szekszárdi telephelyét. Európán belül csak Belgiumban, egyetlen gyárral vannak jelen.

A beruházást 889 millió forinttal támogatta a magyar állam, az ipari parkra 2,5 milliárdot, útépítésre pedig 3 milliárd forintot kapott a Samsonite. A cikk szerint a gyárhoz szükséges szakképesítés támogatására 2 milliárdért egy képzési központot is alapítanak - hasonló létesítmény alapkövét helyezték el csütörtökön a Mercedes-Benz kecskeméti központjánál.

A Samsonite Hungária Kft. itthon a termelés mellett forgalmazással is foglalkozik. Az előző évben több mint 800 alkalmazottjuk volt hazánkban, a vállalkozás forgalma meghaladta a 23 milliárd forintot 2,4 milliárd forintos eredmény mellett - derül ki a Céginfo.hu.