Az EU Hivatalos Lapjának Hivatalos Kiegészítésében megjelent hirdetmény szerint 298 millió 735 ezer forintért épít VIP-parkolót és buszterminált a vizes-vb-re a Delta Hungária Építő Kft. - írta a 24.hu.

A tájékoztatás szerint a terminált és a parkolót a Budapest, XIII. 25872/1. és 25872/2. helyrajzi számú ingatlanon alakítják ki. Egy nyilvános hatástanulmány szerint előbbi a XIII. kerületi önkormányzat, utóbbi az Erdért SE területe. A parkolót a Dagályhoz kapcsolódóan hozzák létre - írta portál.

Seszták Miklós fejlesztési miniszter, a szervezőbizottság elnöke május 2-án arról beszélt, hogy a  világbajnokság szervezési költsége 32,9 milliárd forint, ám ehhez még hozzájön a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA által kiszabott jogdíj is, így 38,6 milliárd forint a vb szervezési és működési költsége.

A miniszter szerint az elkészülő fejlesztések értéke mintegy 92 milliárd forint. Akkori szavai szerint a fejlesztések túlnyomó része akkor is megvalósult volna, ha Magyarország nem rendez vb-t.