Azért kényszerültek erre, mert a több évtizedes múltra visszatekintő társaságnak nem volt megfelelő volumenű megrendelése és jó ideje veszteségesen termelt. A cégtől 120 dolgozót bocsátanak el. A csoportos létszámleépítést már bejelentették a területileg illetékes munkaügyi központnak.

A felszámoló arra törekedett, hogy az ország egyik legjobb hírű háztartásigép-gyártóját működő üzemként a termelés leállítása nélkül, a dolgozók továbbfoglalkoztatásával értékesítse, ám a legutóbbi pályázatra egyetlen érdemi jelentkező sem akadt. A még működőképes céget hamarosan újra meghirdetik.

A 90-es évek elején magánosított Elekthermaxot az elmúlt évek során több tulajdonosnak sem sikerült talpra állítania. A cég adósságállománya 2006 végén elérte a 2 millió eurót. Ám tavaly ősszel a korábbi orosz kereskedelmi partnere, a Sani-Konzultant még mentőövet dobott.

Azt tervezték, hogy a gyártási költségek csökkentésével és új termékek kifejlesztésével néhány hónap alatt életet lehelnek az agonizáló társaságba. Ukrajnába és Kazahsztánba például főként különböző gázüzemű fűtőkészülékekkel törnek be, sőt a Gazprommal már megállapodtak arról, hogy az óriásvállalat értékesítési hálózatát használva kerülnek az orosz piacra a Pápán gyártott gázkonvektorok.