Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Április 11-én jelentették be Simicska Lajos médiaérdekeltségeinél, hogy bezárják a Magyar Nemzetet és a Lánchíd Rádiót. Akkor még a Heti Válasz esetében nem lépett ennyire radikálisan a tulajdonos: azt üzente a lapvezetésnek, hogy keressenek új befektetőt. Ahogy arról korábban írtunk, a kormányzati bizalmasból kegyvesztetté vált milliárdos valójában nem akarta megmenteni, sem eladni a lapjait.

Korábban terjedtek pletykák egy állítólagos amerikai befektetőről, aki érdeklődött a Heti Válasz iránt, de szerdán a Borókai Gábor főszerkesztő közölte: nem sikerült megegyezniük.

A múlt héten visszakoztak Amerikából. Egy magyar gyökerű, republikánus üzletember mondott le a választások után eladósorba került Heti Válasz megvásárlásáról. Arra kellett rádöbbennie, hogy a kormányzati bojkottal veszteségessé tett lapunk nem fordítható termőre az erős politikai ellenszélben. A kétharmados erő ugyanis nyilvánvalóvá tette, hogy a kívánt környezetet nem adja meg akárkiknek. Előbb a kormányzati üzenetekből gyorsan értő itthoni vállalkozások fordultak le a tárgyalásokról, majd a külföldi kapcsolatunk menedzselte amerikai is - írja a főszerkesztő a Válasz.hu-n megjelent bejelentésében.

A jövő héttől csak elektronikus formában lesz elérhető az újság a Digitalstand.hu-n, így még egy ideig folytatják a tartalomszolgáltatást. A főszerkesztő azt is közölte: kezdeményezték a csődeljárást a tulajdonosnál. "A tulajdonos választások utáni kivonulása és az eladási kísérletek kudarca vezetett el az öncsőd kezdeményezéséig. Hogy három hónap esély kínálkozzék a gazdasági háttér stabilizálására. Az idei második negyedévben a heti lapeladások 10 százalékos növekedése és a Digitalstand nevű vállalkozás jó alapot jelent. A Heti Válasz újraéledhet, meglehet, nem rajtunk múló tartalommal" - tette hozzá a főszerkesztő.

Hogy a lap milyen gazdasági helyzetben volt a tavalyi üzleti évben, egyelőre nem tudni. A cég ugyanis eddig nem adta le 2017-es beszámolóját.

Simicska Lajos 77 milliárd forint becsült vagyonnal a 13. legtehetősebb magyar a Napi.hu kiadásában megjelent A 100 leggazdagabb 2018 listáján.