Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Eközben Vajna András György (aki a Napi,.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2016 szerint 44 milliárd forint becsült vagyonnal a 16. legmódosabb magyar) DJ FM néven ismertté vált rádiója várhatóan csak ősszel kezdi a sugárzást a 96,4 budapesti ultrarövidhullámú frekvencián. Az adó neve végül Rádió 1 lesz, miután május közepén a Médiahatóság zöld jelzést adott az új csatornát üzemeltetni készülő Rádió Plus Kft.-nek a névváltoztatáshoz - írta a portál.

A történet előzménye, hogy Vajna tévéje, a TV2 korábban megpróbálta megszerezni a Sláger FM-et tulajdonló Tematic Media Group-ot, de legalábbis egy-két tévécsatornájukat. A cég a román médiabefektető Radu Mugur érdekeltsége, és négy tematikus adót működtet Magyarországon (Sláger TV, Fishing ­& Hunting Channel, Sportklub, DOQ). Tavaly júniusban váratlanul vették meg a Juventus Rádiót, amit ősz óta Sláger FM néven működtetnek.

Nehezítő körülmény, hogy a médiatörvény szerint egy rádiótulajdonos nem birtokolhat két különböző budapesti frekvenciát, ezért ha lenne megállapodás, ahhoz vagy a törvény megváltoztatása, vagy a médiahatóság nagyon erős ráhatására volna szükség. Esetleg arra, hogy ne egy közvetlen Vajna-cég, hanem a Habony Árpád által vezetett médiabirodalom valamely másik oszlopa kösse meg a megállapodást. Annak sem lenne értelme, hogy ezen a frekvencián is a Rádió 1 szóljon, mert a két rádió lefedettsége takarja egymást, de két eltérő profillal rendelkező csatorna együtt szép szeletet le tudna fedni a pesti rádiópiacon - véli a 444.hu.

Az érintettek azt elismerték, hogy szoros együttműködésre készülnek, de üzletről eddig nincs szó.