Tima Jánost ugyanazon a napon nevezték ki az AV Progress Kft. ügyvezetőjének, illetve a Magyar Broadcasting Co. Zrt. (MBC) vezérigazgató-helyettesének. Bár utóbbi társaságban a pozíciója elnevezése alapján csak a második ember, a cégiratok szerint nélküle sem a vezérigazgató, sem a cégvezető nem írhat alá - olvasható a G7 cikkében.

A két társaság egyaránt a TV2 kereskedelmi tévécsatorna tulajdonosa, a tulajdonosi háló különböző szintjein. A csatornát 2015-ben megvásárló Andy Vajna ugyanis nem közvetlenül birtokolta a tévét, hanem több vállalkozáson keresztül. (A tévé végső tulajdonosa azonban még a Vajnához köthető Cinergi Pictures Entertainment Inc. - a szerk.)

Az AV Progress már nem csak a TV2-ben tulajdonos. A kereskedelmi tévének műsorokat gyártó IKO Holdingnak február óta résztulajdonosa, és a 43 tévécsatorna reklámidejét értékesítő Atmedia Habony Árpád-közeli anyavállalatába is beszállt. Az utóbbi cégben valamivel több, mint 25 százalékos részesedést szerzett - írta a portál.

Tima János az egykori gázszerelő, jelenlegi dollármilliárdos Mészáros Lőrinc számtalan cégében visel már tisztséget. Egyebek mellett Mészáros összes tőzsdei vállalatában (Opus, Konzum, Appeninn, 4iG) és a Magyar Sportmárka Zrt. felügyelőbizottsági tag.

Céginfo.hu