Mindkét közbeszerzést Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata írta ki. A hivatalosan Debrecen Észak-Nyugati Gazdasági Övezetnek nevezett 400 hektáros gyárterületen a bel- és csapadékvíz elvezetését, a tereprendezést és mindezek tervezését kell elvégeznie a Market Építő Zrt.-nek 22 milliárd 299 millió forintért.

A feladat része 393 ezer köbméternyi nyílt medrű árok készítése, 145 ezer méter zárt víz elvezető rendszer kivitelezése, 1 millió köbméter humusz leszedése és a területen belüli elterítése. Meg kell építeni 1,6 millió köbméternyi töltést is.

Indult még a tenderen, de nem nyert az A-Híd Építő Zrt., a HE-DO Útépítő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és a Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Kft. is.

A másik tender a gyár vasúti megközelítésének a tervezését tartalmazta. Új nyomvonalat kell tervezni 3,2 kilométer hosszban, a meglévő 21,8 kilométer vasutat fel kell újítani úgy, hogy ez és az új szakasz 25 kilométeren villamos vontatású lesz. Meg kell tervezni egy rakodó pályaudvart, a biztosító berendezéseket és néhány vasútállomást is a Tócóvölgy és Balmazújvásos vonalon.

Ezt a közbeszerzést a dunavarsányi Kontúr Csoport Tervező, Építtető, Kivitelező Kereskedelmi Kft, és a debreceni Terv-Tár Tervező, Kivitelező és Szolgáltató Bt. nyerte, 2,3 milliárd forinttal.

Indult még a tenderen a Főmterv Mérnöki Tervező Zrt., az Unitef Mérnök Zrt., valamint az Infraplan Vasút- és Úttervező Zrt. is.