A közlemény szerint a döntés hétfőn jogerőre emelkedett. Így lehetővé vált az utasok kártalanítása. Emlékeztetnek: az utazási vállalkozó vagyoni biztosítékát az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. szolgáltatja. Az utasok a Baobab Travel Utazási Iroda Kft. saját szervezésű útjaival kapcsolatos kárigényeiket a biztosítótársaságnál jelenthetik be, illetve kérhetnek felvilágosítást.

Drevenka Edit, az Aegon Magyarország Zrt. PR igazgatója az MTI érdeklődésére közölte: kedd délig 15-20 bejelentés érkezett.  Az MKEH január 28-án azt közölte az MTI-vel, hogy rendőrségi bejelentést tesznek a Baobab Travel csődjének ügyében, a hatóság előző napi helyszíni ellenőrzése ugyanis meghiúsult az utazási irodánál. A cég 12 százalékos vagyoni biztosítékkal rendelkezett 13,2 millió forint értékben, ezen kívül volt 3 százalékos belföldi biztosítéka is 500 ezer forint értékben.

A BaoBab Travel volt a hivatalos utazásszervezője a Történelmi Székely Gyorsnak, a különvonat honlapján megadott telefonszámon az Indóház Magazin hirdeti a 2015-ös csíksomlyói zarándokvonat programját.