Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lap szerint a kft-nek mintegy kétszáz pórul járt befektetője lehet, akiknek követelésük elérheti a tízmil­liárd forintot, van aki lassan egy éve várja a pénzét.

Az Index úgy értesült, a cég neve FX Loop Investment Kft. A 24.hu szerint ez egy korábbi vállalkozásból alakult át 2013-ban. Főtevékenységként üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadással foglalkoznak. Tavaly nyár óta egy bizonyos Vida Sándor többségi tulajdonában áll  a társaság. Utolsó elérhető mérlegük szerint 2015-ben 2,8 milliós árbevétel mellett 23 milliós veszteséget halmoztak fel.

Egy károsult azt nyilatkozta a Blikknek, hogy 2014 novemberében adott pénzt a cégnek, mert azt ígérték, hogy 40 százalékos kamatot adnak rá. A számlakivonat rendszeresen érkezett, azonban a szerződés lejártakor nem fizettek és azóta is csak hitegetik őt.

Noha minden jel arra mutat, hogy a cég klasszikus piramisjátékot űzött, amelynek keretében mesés hozamokkal csalta ki a befektetők pénzét, a rendőrség nem látott bűncselekményre utaló jelet. A károsultak egy csoportja ugyanis csalás miatt feljelentette a céget, de a rendőrség meglepő módon nem rendelt el nyomozást, noha megállapította, hogy a cég nem fizette vissza az ügyfelek pénzét. Az elkövetőnek tudnia kell arról, hogy a megtévesztett tévedésben van, és ennek következtében kára keletkezik - írta a III. Kerületi Rendőrkapitányság a Blikknek. Azt javasolták, hogy polgári peres úton próbálják behajtani követelésüket.

Binder István az MNB szóvivője azt nyilatkozta, hogy a cég nem rendelkezik a jegybank tevékenységi engedélyével. A cég jelenleg is működik, a honlapján borsos áron hirdet brókertanfolyamokat.